Juldagen

Juldagskvällen och natten spenderades på Platå med dessa brudar! Sjukt kul :D

Julafton

Dan före dan

Vinterpromenad
Julklappsinslagning
Hockeyspelande
Glögg 04, bästa någonsin! Godaste årsglöggen :)

Snart är julskinkan klar! Mums! Kalkonskinka då förstås ;)

Pepparkaksbak!

Igår blev det julstädning och pepparkaksbakande :)

Sen dekorerande av pepparkakorna :)

Bästismys dag

Nu är jag hemma efter en heldag med min andra halva :) så mysig dag det har varit!

Lunchade på Coffehouse by George och sprang runt på stan och letade julklappar.

Var inne och frågade om Askultationen vi skall ha i kontaktlinskursen och se om jag kunde vara i den butiken. Så vi får se hur det blir :)

Efter många timmar på stan åkte vi hem till Ronja och lagade middag :)
Blev också te drickande och pratande och skrattande :)
Hittade ett kunskapstest på nätet som vi blev helt frälsta i och skulle slå vårt rekord hela tiden :p haha! #fredagsnöje? Ja vi hade jätteroligt! :D Haha ;)

Mysig dag! <3

Bästis!

Skjutsat både syster och mor till stationen, själv fick jag ta cykel då ingen var hemma och kunde skjutsa mig ;) men som van vid snöblask och cykel gick det kanon :)

Bara så kallt här uppe jmf med Kalmar ;)

Nu står jag och väntar på tåget. Skall åka in och träffa min älskade Ronja :D <3

Gossip girl

Tittade på sista Gossip Girl avsnittet nu på tåget. Åh vad det var bra! Ville inte att det skulle ta slut! Många år av skratt och gråt är nu slut.

Nu rullar vi in i Linköping :D

Kustpilen

Disputationen var intressant! Perifer syn handlade det om. De personer som drabbas av makula degeneration förlorar sitt centrala seende. Då kan ögat försöka hitta ett annat ställa att se med på näthinnan. Men där är det mer aberrationer och annat som gör att den synen är inte 100 % och de försöker hitta sätt att korrigera det så dessa patienter kan använda sitt periferi seende ist. Häftigt tycker jag :)

Nu är jag och älsklingen är på väg hemåt :) och lite fika går alltid ner :p

5 min sen

Tungt med väska på ryggen, nu får bussen ta o komma!

Hemresa!

Men först väntar disputation i skolan. Skall bli intressant att lyssna på :)

Bussen hemifrån till skolan går 9.24 förhoppningsvis :p så börjar det i skolan kl 10. Håller på ngn timma.

Sen kl 12.34 tar jag och Eric tåget hem till Östergötland! :D

VG och skivstång

Föreläsning om kontaktlinskomplikationer och fick tillbaka Optometri 3 tentan. VG stod det på tentan :D två poäng från full pott ;D nu kan man ta jullov med gott samvete!

Sitter på Friskis och skall köra sista passet innan jul :) så man kan frossa i all julmat sen :p
Skivstång blir det! Härligt det skall bli!

Hem och storstäda lägenheten, packa och plugga står på schemat för eftermiddagen :)
Imorgon blir det hemgång! :D Längtar så otroligt!! :)

Julbord

När jag kom hem pratade jag med min kära lillasyster i telefon i typ en timma :) det var längesen vi pratade nu! Snart ses vi också stumpan! <3

Pluggade sedan konstant i två timmar, kom in i ett plugg flow ;)

Bytte om, sen kom Eric hem så begav vi oss ner till Varvsholmen. Där väntades julbord med hans klass :) mysigt! Såg även julkalendern och lyssnade på julmusik! Åh vill bara ha jul nu! :)

Tack för en mysig kväll!

GP - linser

Åkte till skolan lite tidigare idag för att få tentafeedback från praktiska som gick kanon :) så det var skönt!

Sen var det dags. Vi skulle få sätta i och ta ut GP linser. Både jag och Maja var nervösa så vi var nervösa ihop :p lärarna hade köpt pepparkakor och godis till oss. Man kunde ju svimma av dessa linser om man inte andades och var för nervös :p så socker var bästa lösningen!

När det väl vad dags att sätta i linserna tyckte jag inte att det var så obehagligt. Jag sätter mina linser normalt direkt på hornhinnan så för mig var det inte så obehagligt att få de isatta :) värre vad det när man blinkade då den kändes hela tiden :p
Att ta ur dem var lite knivigare. Det krävs en liten sugpropp :p det lät som ett plopp och sen var den ute ;)
Det var nog för att jag och Maja tog en rosa sugpropp som det funkade så bra! :) Pink ladies!

Det var faktiskt en rolig övning!

Beställde mina läsglas också, så slipar in dem den 7 januari när jag kmr tillbaka :)

Skrev ut föreläsningen till imorgon. Upptäcker att det inte finns ngra papper. Går till vaktmästaren, skulle kolla om han hade mer papper, han är inte där, hon som jag frågar är en dam som städar på skolan. -Vill du ha papper? Det klart jag ordnar det! Kom med här! :) Hon gjorde min dag! Så himla glad kvinna! Hon släppte allt det hon höll på med för stunden och hjälpte mig. Dagens ros till dig! Det gjorde min dag!


/ Josefine

Där inlägget linsen :)

Julklappsmys med tjejerna!

Vaknade av sms på morgonen. "Har du ngn ström hemma?" provar att tända lampan på nattduksbordet, funkar kanon! Men däremot fungerar inte kyl och frys, allt annat har kommit tillbaka. Kalmar och Öland var utan ström en stund på morgonen.
Frys och kyl gick inte igång och vi hörde att det var fler i huset och längre ner på gatan där de hade samma problem.

Kom till skolan där det tog en stund att få igång powerpoint pga strömavbrottet, men sen kom föreläsningen igång och handlade om GP-linser. Det är stabila linser. De är hårda som en plastbit ungefär. Skillnaden mot vanliga mjuka kontaktlinser som är väldigt bekväma känns dessa betydligt mer till en början. Intressant att det funkar!

Litet föredrag och topografen efter lunch.

Sen stack jag ned på stan och handlade lite julklappar. Det var dags för julmys och julklappsspel med tjejerna :)
Det blev hets om paketen i slutet ;)
Mysig kväll!

Strömmen kom tillbaka sen framåt eftermiddagen :)


/ Josefine

Detta var det som jag vann.

Bild från helgen

Jag och Matilda :)

Lördag

Skall snart dra iväg :D

Fredagsnöje

Inte jag

Nu är det bestämt. Final decision. That's it.
 
Vi lottade. Det blev inte jag. Jag får inte åka :(
Vision for all

Divergerar

Övning på morgonen. Samma upplägg som sist. Jag skulle försöka tillpassa en tajt lins på Maria och hon lika så. Men det slutade med att de vi tog som verkligen enligt konstens alla regler skall sitta tajt satt hur bra som helst! Kanon med andra ord ;)
 
Var hos Baskar också. Nu är det verkligen pli på mig som gäller. Tio min om dagen tills dess att jag åker hem. Annars kan ju mina ögon hälsa hem :p Känner själv att det hjälper, men det är så himla trååååkigt att stirra på en penna och se ngt som "egentligen inte finns". Svårt att förklara det där. Fick se en bild på hur mina ögon ser ut när jag tränar och mycket riktigt så går de isär (divergerar) så som det är tänkt att de skall göra. Skall även beställa nya läsglas i början på nästa vecka. +1,25, nej jag är inte 45 år gammal ;)
 
 
Vad glas jag ser ut ;) Men jag koncenterar mig ;) Haha!

Lucia

Skulle ätit hotellfrukost med tjejorna på morgonen och firat att det var Lucia. Men jag kunde verkligen inte sova. Vaknade en gång i timmen och vred runt. Så det blev att sova vidare tills vi började 10.30. 
 
 
Föreläsning om toriska linser (för de personer som har brytningsfel/astigmatism) lite knepigt måste jag ändå säga. Vrider sig den MED skall man göra si, vrider den sig MOT skall man göra så. Får nog gå igenom det noga så jag förstår :) Vi satt i N2007, en aula med sköna fotöljliknande stolar så höll på att somna ett tag, men lyckades hålla mig vaken :)
 
På lunchen fick jag frågan om att följa med till Max och äta. Har ätit där kanske två ggr sen jag flyttade hit :P Så jag, Jonas, Sylle, Putte och Mackan begav oss dit för att käka. Tog sallad ist för pommes och loka ist för läsk så känndes lite nyttigt endå ;) Haha!
 
Eftermiddagen bestod av föreläsning om patientåterbesök och hanteringsträning. Den föreläsningen hade jag lika gärna kunnat skippa. Jag kan och kommer ihåg allt detta från det att jag själv började använda kontaktlinser för snart 8 år sedan. Skönt att bara kunna sitta och lyssna och veta att detta kan jag!
 
Efter skolan skrev jag ut alla föreläsningar och lite annat sen begav jag mig till gymet!
 
Hade lyckats glömma både gymkortet och hänglåset, men det löste sig ändå :) En timma och en mil senare hoppade jag av löpbandet nöjd och glad! Skönt att springa av sig lite när man bara sitter still en hel dag!
 
Kom hem duschade och åt. Var så himla trött att jag pälsade på mig och gick ut och gick en timma på kvällen. Skönt! Pratade med Ronja i telefon. Som jag saknar dig vännen! Vi ses snart! <3
 
 
 
 

12-12-12

Började kl ett på eftermiddagen. Lyckades plugga lite på kontaktlinsmaterial innan :)

Det väntades övning. Den roligaste övningen hittills på utbildningen :) vi fick först undersöka ögat i Biomikroskopet för att se såg allt såg bra ut, sen mäta upp ett keratometrivärde på cornea. (se hur kupig radie hornhinnan har) För att hitta en perfekt kontaktlins för ögat :)
Jag och Maria övade ihop :) vi fick båda känna på hur det kändes att ha en för flat lins i ögat. Dessa glider runt och känns inte alls bekväma. Tillslut hittade jag en som satt kanon på Marias öga :)

Efter denna övning fick man sig en liten funderare. De som köper linser på egen hand utan att ha fått de prövade av en optiker måste antingen ha väldigt tur med att de just passar (vilket är väldigt otroligt) eller att de helt enkelt går runt med linser som gör ont eller sitter fel. Det kan göra att hornhinnan får för lite syre --> det bildas blodkärl som växer in över hornhinnan för att ge den syre --> med blodkärl kommer bindväv. Och när det gått så långt och blivit bindväv då ser personen inte längre i värsta fall förlora synen helt. Det går heller aldrig tillbaka. Så tänk på det!

Efter lektionen satt jag och pratade med Maja tills hennes tåg skulle gå :) Väldigt trevlig tjeja! :)

/ Josefine

Mitt hjärta

<3

11 december 2012

Pulsade till skolan idag. Snön yrde! Kom fram så småningom, men vad det har kommit mkt snö!

Hade föreläsning en och en halv timma. Gick till Baskar för att utvärdera min synträning. Det har gått framåt trots att jag missat ngra dagar :p så det är ju bra. Tycker dock att jag ser suddigt så fort jag får på linserna när jag är på gymet tex. Ser knappt ledarna på passet liksom :/ kanske ackar så mkt så jag blir eso då ögonen ställer sig innåt?
Det är en teori :p så det måste kollas upp!


Gick till gymet med Carin och Hanna efter skolan. Körde på en timma ungefär, men har världens träningsvärk från igår ;)

Har pluggar lite i eftermiddag tro det eller ej :p 19 frågor har jag skrivit, är på första föreläsningen på sidan 11. Det går framåt sakta men säkert ;)

Nu skall jag se julkalendern! Älskar Greveholm!


Insnöad

Godmorgon!

Klass 2 varning i Kalmar idag, så cykeln får så kvar hemma. Det snöar och blåser samtidigt. Inget skönt alls!

Blir bara föreläsning idag för gästföreläsaren är insnöad idag också :p stackarn! Så jag och Hanna packar ner träningskläderna och går en sväng till gymet efter föreläsningen :) skönt att ha träningen gjord så är det bara att slappa sen på kvällen :)

Borde börja sammanfatta lite föreläsningar. Det börjar bli en rejäl hög nu.. Så jobbigt att ligga efter med det. Skall ha klart alla innan jul har jag tänkt ;) då får man ligga i! 20-40 sidor styck och det är ett par :p

Balkongen och utsikten från sovrummet denna morgon :p

/ Josefine

Dubbelpass

Efter stepen träffade jag Josse på gymet. Hon skulle köra cirkelfysen. Blev lite sugen på det så bestämde mig för att köra det också :)

Nu är jag sådär härligt mör i kroppen :)

Imorgon börjar jag halv 11, så får lite sovmorgon :) får se om gästföreläsaren kommer imorgon ist, så har vi övning på eftermiddagen.
Kvällen är lite oklar. Om det inte blir övning blir det lussebullebak med Carin :)
Får se vad dagen bjuder på imorgon helt enkelt. Vill gå på ett medel/puls pass imorgon kväll också :)

Det sistnämda beror helt på hur mkt träningsvärk jag har efter dagens två pass + en liten vända inne i gymet bestående av rygg och triceps ;) hade världens energi på gymet! Hade kunnat köra ett tredje pass efteråt!

/ Josefine

Snöstorm, julklappshandling och Step

Morgonen börjar bra. Verkligen snöstorm ute. Mellan fem och tio cm nysnö men jag bestämmer mig för att ta cykeln :p gick väl sådär måste jag säga ;) skottat ibland på ena cykelvägen, ibland fick jag pulsa med cykeln. Men fram kom jag tillslut. Mascaran helt borta men vad för väl det när vi skulle ha övning på em, trodde jag ja :p

Det blev ingen övning för gästföreläsaren hade blivit insnöad :p Blev en sväng ner på stan med Hanna, Sofie, Maria och Andreas :) skulle blivit handlat julklappar, men blev en ringklocka till cykeln och julafton/nyårs klänning ist :p men har lite idéer till julklappar iaf :)

Nu sitter jag på Friskis redo för veckans Step pass!

/ Josefine

Optikersittning 2012

Då var det äntligen dags för årets Optikersittning, Tema: Sport.
Den annordnas varje år av optiker treorna, så nu var det vår tur att styra med sittning :)
 
Kl 12 på lördag förmiddagen var vi nere på Stars and Stripes och ställde iordning bord och stolar, dukade och fixade iordning inför kvällen. Vi övande också på vårt spex :)
 
Vid halv fem träffades jag och några till tjejer ifrån klassen hemma hos Sara och tog varsin cider innan vi begav oss till bussen som tog oss ner till hamnen :)
På sittningen bjöds det på sång, skratt, spex och lekar. Precis som en sittning ska vara. Det var perfekt! :D
 
Strax innan kl slog tolv begav vi oss mot Palace där det fortsattes att dansa natten lång :D
 
Min fina klass i sina sportiga kläder :D
Tack för en superrolig kväll klassen!
 

KAKAKAKAAAAALLLT

Minus 18 grader?!

Dec. 05, 2012

Halkade fram med cykeln imorse. Drog den mer än jag cyklade :p det är halkigt här i lilla Kalmar. Isgtata kan man också säga :)

Trodde inte att vi skulle ha ngn föreläsning idag när jag får höra att föreläsaren är sjuk när jag kom till skolan. Men då tog en annan lärare sin föreläsning ist. Så det var ju bra :)

Övade på spexet sen till sittningen, nu sitter det hyfsat iaf :)

Åkte ner på stan sen en sväng med tjejerna :)
Var tvungen att handla på maxi också. I och med att Erics cykel är på lagning får man storhandla själv. Inte lätt inte när det är så halt, då drog cykeln och kassarna hem. Tog mer än en och en halv timma att ta sig från stan, handla och gå hem. Seegt!

När jag kom hem sov jag en liten stund och kikade på serie. Nu skall jag till gymet och möta upp Carin :) vi skall köra ett cirkelgym pass :) spännande, har inte gjort det förut :)

/ Josefine

Snöstorm

Har snöat hela dagen! Visst var det mysigt när man satt inne på föreläsningen ich kika ut och tänka på annat. Föreläsningen var väl inte sådär kul :/
Fixade med spex till sittningen på lördag från tolv, var hemma vid tre. Tog väl en halvtimma att ta sig hem, brukar ta en kvart.. Jag och Sara pulsade fram i snön och snön föll i stora dasslock från himlen.

Hann vara hemma en stund och kika på två avsnitt av The Walking Dead. Nya favoritserien :p man blir sådär lagom skrämd. Men ibland är det för läskigt så jag får spola fram ;)

Nu sitter jag i skolan och väntar på Vision for All. Snöblask ute så det var jättesvårt att cykla :/ slirar runt och blir irriterad.
Vi som vill åka vill gärna veta nu om vi får åka eller inte! Vill inte sitta här en tredje gång och mäta upp glasögon (á la tre timmar) om jag inte får åka med :/

/ Josefine

Synträning

Syntränat såhär på morgonen :p blir bara fem min om dagen. Skall vara tio.. Skall göra 10 min om dagen nu fram till fredag! (Skall försöka iaf) Så skall vi se om min esofori har minskat. Och det kan den göra om jag tränar ordentligt. Det märks om man hoppat över ngn gång ;)

Skall öva fram till jul sen blir det att ordna läsglasögon, +1,25. Också detta för att minska mina besvär, inte för jag är gammal ;)

Kursstart : Kontaktlinser

Igår var det dags för ny kurs. Kontaktlinskursen. Varför starten var nere i hamnen var ett mysterium. Men det vara bara att ta sig dit på de hala vägarna. Gick att cykla hyfsat, men det tog dubbelt så lång tid som det brukar. Det är ca fem km dit hemifrån.

På eftermiddagen hade vi övning. Vi tränade i- och uttagning av linser på varandra. Det var inte lätt. Jag själv är van att peta i ögonen då jag haft linser sen jag var 14 år och mascaran har varit med lika länge, så för mig är det inga problem om ngn skall få dit/ta ur en lins :)
Men att ta ur en lins på ngn som aldrig haft linser, det var lite knepigare :p visste inte hur känsligt ögat egentligen är så vågade inte ta i för kung och fosterland ;) men med lite tränings skall det gå :) kul att få göra sånt här första övningen! Är förväntansfull på resten av kursen! Det skall bli spännande :D

På kvällen körde jag min älskade step! När det var slut kände jag att jag lätt kunde kört en final till, hade världens energi! :D

1 advent

1 advent och första snön kom ordentligt i söndags :) vaknade och tittade ut och det snöade. Mysigt!

Julmarknad

Vaknade och mådde väl som man förtjänade :p usch för bakisdagar!

Bet ihop och åkte ner och mötte Eric efter hans tenta och så åkte vi ner till julmarknadens som är på Kalmar slott :) det var så himla mycket folk där så blev inte så länge. Gick inte att gå där inne :/ så det var lite synd!

Tenta och tentaslask!

I fredag var det dags! Teoretisk tenta i Optometri 3. Det gick hyfsat tycker jag :)

Var hos Baskar sen och fixade med min synträning. 10 min om dagen. Har väl inte kört så jättebra om jag skall vara ärlig :/ så sjukt tråkigt att stirra på en penna genom ett kort på en prick som inte finns ;) ni hör ju själva :p men jag måste om jag vill att det skall bli bättre.

Jag, Carin och Matilda gav oss sedan ner på stan och lunchade :) skönt att koppla av efter en vecka full av tentor!
Gick en sväng på stan och sen systemet. Andra ggn jag är där i höst? Det har varit lugnt på alkoholfronten med andra ord :)

Åkte hem och var helt slut! Var tvungen att powernapa lite så jag skulle klara kvällen :)

Åkte iväg till Hanna och så kom resten av gänget :) Mackan, Jonas, Carin, Matilda, Patrik och sen kom även Sofie, Andreas och Felicia :) vi spelade TP ;) det var en jämn match mellan lagen :) sjukt kul!

Blev utgång sen till O'learys och sen även Harrys. Blev mycket dans och skratt. Sjukt kul! :) hemma vid fyra nån gång.

RSS 2.0