Hemma i Svedala igen

Hej!
 
Nu är jag hemma i Sverige igen efter tre och en halv vecka i Guatemala. Det har varit en helt otrolig upplevelse! Har sett det fattigaste byarna där människor bor i plåtskjul med jordgolv till de rikare som får sina skor putsade av en gatupojke på stan till de som bor i sk. gated communities där man behöver anmäla sig för att komma in och innanför murarna är det som en eget land i landet.
 
Människorna vi hjälpt och gett glasögon till har varit så tacksama. Det har kramats och pussats, men också fällts en och annan tår, både av patienterna och av mig. Man blir rörd av vissa människor, hur de lever sina liv och hur tacksama de är att de har fått hjälp. En patient som har samma synfel som jag, något närsynt, som får sina första glasögon och upptäcker att det finns en hel värld bortanför de 25 cm där de kan se klart. Det är en sån otrolig känsla när man hjälpt de här människorna till ett lite bättre liv.
 
Trots att det har varit jobbigt vissa dagar har det helt klart varit värt mödan för allt det man har fått igen från alla de här människorna. Man uppsakattar det man har hemma i lilla Sverige när man har fått uppleva hur de har det i Guatemala.
 
Nu kanske ni tycker att jag blivit helt salig, men jag ser saker på ett helt nytt sätt nu. Eller inte helt nytt kanske, men på ett annorlunda sätt. Att verkligen ta vara på det man har och det man mår bra av. Lägg inte en massa energi på det som inte ger dig ngn energi tillbaka, det mår man inte bra av i det långa loppet. Uppskatta det ni har och ta hand om er.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0