Praktik dag #2 och #3

Praktiken på Synsam var verkligen hur kul som helst! Ville inte gå därifrån på tisdagskvällen när jag skulle bege mig ner mot resecentrum för att ta kustpilen hem till Kalmar. 
 
Har tappat räkningen på hur många patienter jag fick sett. Några var vanliga glasögonkoller också. Men minst 20 linskoller skulle jag nog säga :) 
 
Såg mycket stabila linstillpassningar på keratokonuspatienter. Den yngsta var bara 13 år. Han hade fått sin diagnos när han var 11.
Sett hornhinnetransplantat, med och utan stygn. En herre hade inga som helst problem efter sina transplantationer. Kunde ha mjuka linser efteråt och sov med den upp till två månader i sträck. Lite försiktighet hern! Ville man säga till honom. Men det kanske är lätt att glömma bort att linserna är där och man inte har några problem.
 
Såg några monovison, modifierad monovision när vanliga multifokala inte gav den önskade skärpan.
 
 
Ville som sagt inte att praktiken skulle ta slut. Trivdes så himla bra där! Där vill jag verkligen jobba när jag är färdig! Tyvärr går inte det.. De har fullt. Både till sommaren och efter sommaren får inte vikarierna vara kvar.
 
Det var kul så länge det varade. Lärde mig otroligt mycket :) Har kommit till den insikten att jag vill bli riktigt duktig på stabila och sclerala linser. Lära mig mer om keratokonus och hur man ska hjälpa dessa patienter på bästa sätt. Både vid första upptäckten, linskorrektion under utvecklingsperioden fram till transplantation och linstillpassningen efteråt. Så givande att hjälpa dessa patienter :)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0